Банери вдячності: пацієнти 5-ї міської лікарні Львова оригінально дякують своїм лікарям

При вході до пульмонологічного відділення 5-ї міської лікарні Львова, яке віднедавна приймає хворих з підтвердженою коронавірусною інфекцією, вдячні пацієнти повішали банери зі словами вдячності до медиків, які допомагали їм одужувати.

Фото з банерами вдячності опублікувала львів’янка Ксенія Бурченко, передає "Еспресо.Захід".

Такий вияв вдячності був несподіванкою для самих медиків.

"Навіть не знаємо, хто б це міг бути. Періодично нашим лікарям дякують пацієнти. Але не всі. Є й такі, що скаржаться", - каже "Еспресо.Захід" головний лікар 5-ї міської лікарні Андрій Миськів.

Про вдячних пацієнтів, які в такий оригінальний спосіб вирішив сказати своє "дякую" медикам, не знають і в самому пульмонологічному відділенні.

"Ми, лікарі, ходимо на роботу через так звану "чисту зону", з іншого входу. То навіть не бачили цих банерів. Але коли нам сказали пацієнти, то вийшли подивитися до брами. Якщо чесно, то завжди приємно, коли розуміють те, що ти щодня робиш для людей, тим більше в такий оригінальний спосіб. Приємно, що люди одужують і повертаються до своїх рідних, до звичного життя. Дехто повертається додому і живе далі, а дехто дякує, бо розуміє, що міг втратити. У будь-якому випадку ми працюємо незалежно від того, чи нам дякують", - каже завідувачка пульмонологічного відділення 5-ї міської лікарні Львова Юлія Кулітка.

Відділення не зразу було ковідним стаціонаром. Його включили до порятунку хворих з коронавірусом лише з листопада 2020-ого. До того пульмонологічне відділення, що на вул. Коновальця, 22, зберігало свій звичний профіль. Хоча було чимало пацієнтів з пневмоніями. Центр терапії на вул. Чупринки, 48 продовжує обслуговувати пацієнтів з від’ємним ПЛР-тестом. Чим так полюбилося пульмонологічне відділення 5 лікарні? Відповіді у лікарів немає. Кажуть скромно, що продовжують робити свою роботу.

Фото: facebook Ксенія Бурченко

"У нас немає легких пацієнтів. Ми з самого початку консультували колег з інших лікарень, як лікувати пацієнтів з ускладненнями, бо це наш профіль. Напевно, люди це розуміють", - каже лікарка.

"За турботу, за мужність, за професіоналізм!" - пишуть на банерах вдячні пацієнти. А ще, зі слів лікарки, пишуть слова вдячності у соцмережах, у відгуках. Причому, банер не один, їх кілька, тобто хтось один подав приклад для наслідування: спочатку з'явився один банер, а потім ще один і так запустилася хвиля вдячності. Медики мали свої підозри, хто за цим стоїть, але щоразу коло "підозрюваних" все збільшується, адже у реанімації було чимало пацієнтів, яких витягували з дуже складних ускладнень. Тому не можуть сказати точно, у кого причин для вдячності більше.

"Маємо такий випадок, коли нещодавно ми виписали пацієнтку і вона принесла нам у відділення мікрохвильовку. То тепер є де розігріти обід. Вдячні всім, хто про нас турбується і допомагає, розуміє нашу щоденну роботу і за всі таємні вияви вдячності. Нам дуже приємно", - підсумовує Юлія Кулітка.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал