Як виглядає один із пунктів вакцинації від COVID-19 у Львові. Фото та відео

У 2-й міській поліклініці Львова (вул. Симоненка, 4) облаштували стаціонарний пункт вакцинації від коронавірусу.

Про це повідомляє "Еспресо.Захід".

Пункт складається з трьох зон: перша зона - огляд пацієнта, чи готовий (-а) до вакцини, надання згоди та внесення у реєстр; друга зона - власне, вакцинування; третя зона - місце відпочинку та очікування близько 30 хв, щоб перевірити, чи немає якоїсь побічної реакції.

 

Сама ж процедура реєстрації та вакцинування займатиме близько 15 хв. Тобто людина загалом витратить 45 хв свого часу.

Таких пунктів у Львові створено 10, а також 10 мобільних пунктів вакцинування.

У поліклініках працюватимуть дві бригад по 6 годин кожна. За день в одній поліклініці можна буде вакцинувати 50-100 людей.

Робота виглядатиме таким чином. Людей будуть вписувати у чергу і призначати окремий час, щоб не було скупчення і не затримувати нікого.

Наразі вакцинування передбачене для медиків, які стикаються з коронавірусом, та для найстаршої категорії населення, тобто людей, яким понад 80 років.

Лікарі 2-й міської поліклініки Львова кажуть, що готові до роботи і до того, щоб самим спершу зробити собі щеплення. Також вони радять, щоб старші пацієнти приходили зі своїми родичами, які б могли їм допомогли в разі якоїсь необхідності.

В. о. керівниці міського управління охорони здоров’я Наталія Літвінська зазначила, що у Львові вакцинування розпочнеться з дня на день.

"Вчора в Україну прибуло 500 тис. доз вакцини. Це CoviShield, яка вироблена на потужностях індійського заводу, який вважається чи не найкращий у світі. На базі цього заводу виробляються практично всі вакцини світу. На Львівську область, за попередніми даними, з цієї партії надійде 42 тис. доз вакцини. Вона буде зберігатися на складі у Брюховичах, де передбачені всі відповідні умови і, зокрема, температури зберігання. З Брюхович вона буде щодня доставлятися до стаціонарних та мобільних пунктів вакцинації, відповідно до того, скільки людей буде записуватиметься", - розповіла Наталія Літвінська.

Читайте також: В Україні зареєстрували вакцину проти COVID-19 для екстреного використання

Міський голова Львова Андрій Садовий відзначив, що умови для вакцинування зроблені навіть кращі, ніж в США.

"Якщо порівняти з умовами, які є у нас та зараз в США, то це небо й земля! Там просто на парковці під'їхав, вколов і до побачення. А ми витримуємо жорстко всі норми та протоколи. Все відбувається під наглядом лікарів", - сказав Андрій Садовий.

Також за словами міського голови, передбаченні виплати для медиків, які залучені до процесу вакцинації.

Фото: Юрій Мартинович

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.