Від ворожих обстрілів на Донбасі уже сьогодні загинув український боєць

Ще один поранений. Окрім того, один військовий загинув і двоє поранені за минулу добу.

Про це повідомляє пресцентр ООС, передає "Еспресо.Захід".      

Сьогодні, 23 лютого, бойовики уже тричі порушили "тишу". Неподалік населеного пункту Зайцеве російсько-окупаційні війська здійснили обстріл українських позицій з мінометів 82-го калібру та станкових протитанкових гранатометів. Внаслідок обстрілу один військовослужбовець загинув, ще один воїн отримав осколкові поранення.

"На обстріли противника українські воїни давали вогонь у відповідь. Про факти порушення режиму припинення вогню через Українську сторону СЦКК повідомлено представників ОБСЄ", - йдеться у повідомленні штабу.

Проросійські бойовики обстрілюють позиції сил ООС з мінометів, гранатометів, висококаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Також використовують міни.

Додамо, що учора поблизу Авдіївки збройні формування Російської Федерації відкривали вогонь в бік українських позицій з гранатометів різних систем та стрілецької зброї. Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець загинув, ще один отримав осколкові поранення. Ще одного воїна поранили поблизу Південного. Загалом впродовж доби 22 лютого в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано одинадцять порушень режиму припинення вогню.

Уже відоме ім'я загиблого біля Авдіївки – це воїн 72 ОМБр імені Чорних Запорожців старший солдат Сергій Сігітасович Петраускас.

Фото: 72 ОМБр імені Чорних Запорожців

Сергій Сігітасович народився у місті Ічня на Чернігівщині та проходив військову службу в Ічнянському районному військовому комісаріаті, а в липні 2017 року підписав контракт та став воїном 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців. Без чоловіка і батька лишились дружина, донька та син.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал