У львівському Музеї хвороб людини - новий експонат

Відвідати музей можна лише за попереднім записом.

Про це повідомляє "Еспресо.Захід".

У Львівському музеї хвороб людини можна побачити, як виглядає легеня, уражена коронавірусною інфекцією. Відвідати музей можна лише за попереднім записом.

"Перший експонат ми отримали в червні 2020-го. Наступну легеню ми отримали у кінці грудня й зробили експонат за сучасною методикою. Вірусом уражена майже вся легеня", – розповідає для "Еспресо.Захід" працівник музею Володимир Федьків.

Фото: Олена Сойка

Довідка: Заклад є найстарішим в Україні Музеєм хвороб людини, що заснували при Патологоанатомічному Інституті медичного факультету Львівського університету. Інституція фіксує хвороби чи процеси, які стали рідкісними або зовсім зникли; недуги, які зовсім виліковують або "занедбані" процеси; перші складні операції, які мають історичне значення. Також музей охоплює збірки-колекції хвороб чи процесів та їхні варіанти, потрібні для спеціалістів окремих профілів медицини. Ще однією функцією є навчальна: у музеї студентам демонструють макроструктурні зміни при хворобах чи процесах, з якими зіткнуться майбутні лікарі.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал