"Еспресо.Захід" рекомендує. Культурна програма на 24 лютого

Опера та скрипковий вечір: культурна програма у Львові на 24 лютого.

Львівська опера – Опера "Турандот". Між легендою, потойбіччям і реальністю постановку опери втілив  польський режисер Міхал Знанецький, диригент Іваном Чередніченко та італійський сценограф Луіджі Скольйо.  Початок о 18:00.

Львівський органний зал – Скрипковий вечір. Софія Плахцінська. Софії Плахцінській лише 15 років, а вона вже є лауреаткою понад 20 всеукраїнських та міжнародних конкурсів, грала разом з маестро Олегом Крисою та Даніелем Хоупом, як солістка виступала разом із Цюріхським камерним оркестром та багатьма оркестрами України. Юна скрипалька навчається у 10 класі Львівської музичної школи ім. С. Крушельницької та вже рік є студенткою Університету мистецтв м. Ґрац (Австрія) в класі професора Еміліо Перцана.Сольний виступ в Органному залі Софія склала із віртуозних творів Бетовена, Баха, Моцарта, Крейслера та Венявського. Початок  о 19:00

Театр ім. М. Заньковецької – прем’єра "Конотопська відьма" – нове прочитання цього містико-казкового твору Прем'єра 2021 року – гопак-опера від режисера Вадима Сікорського та художниці Наталії Тарасенко. Музику до вистави  написав  неповторний та талановитий Ігор Поклад.

У Конотопі немає дощу, красуня Олена підкинула гарбуза сотнику Микиті Забрьосі, писар Пістряк хоче влади, а конотопська сотня має вирушити в похід. Усі проблеми, як відомо, від жінок, а якщо вони відьми… Вихід тільки один : "Треба топити відьом!… Бо ще наші предки знали: справжня відьма не потоне ніколи".  Чи знайдеться козарлюга, якому начхати на відьом і начальство?... На вас чекають карколомний сюжет, пісні, танці та багато сміху.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.