У Львові представлять народне мистецтво Великої України

Проєкт "Росте древо" планують відкрити 13 березня.

Народне мистецтво Київщини, Полтавщини, Черкащини та інших регіонів Великої України об'єднає виставка "Росте древо", яку зараз активно готують у Національному музеї у Львові і яку відкриють 13 березня. Ідеться про цілісне представлення народного та декоративного мистецтва Наддніпрянщини XVII – середини XX ст. з фондів Національного музею та приватних колекцій. Такого обсягу та наповнення рідкісними експонатами виставка (понад 200 дивовижних предметів) народного мистецтва Великої України у Львові за останній час презентується вперше, інформує "Еспресо.Захід".

Приміром, глядач побачить уперше чимало рідкісних зразків килимів XVIII ст. та плахт XIX ст. з Полтавщини та Київщини, інших речей. Варте уваги, що мотив-символ "Дерево Життя" об'єднає давні гапти (окрайки), вибійку, кахлі, килими, вишиті та ткані рушники, плахти, сорочки, прикраси, мальоване дерево, керамічний посуд, іграшки, народні ікони та розписи.

Як наголошують у  музеї,  мова про подію, що поєднає "духовність та традицію, наїв та відкритість", і яка покликана стати ще одним майданчиком об’єднання музейників, митців та шанувальників мистецтва. 

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал