Старовинну церкву в Кугаєві профінансують з обласного бюджету

Цьогоріч розпочнуть реставрацію Кугаївської дерев'яної церкви Богоявлення Господнього, яка є пам’яткою архітектури національного значення.

Наразі для початку робіт і виготовлення проєктно-кошторисної документації департамент архітектури та розвитку містобудування Львівської ОДА передбачив один мільйон гривень, передає "Еспресо.Захід".      

Загалом для відновлення храму, кажуть у департаменті, потрібні не менше п’яти мільйонів гривень.

Додамо, що завтра, депутати Львівської обласної ради мають затвердити нову програму з охорони культурної спадщини області на наступні 5 років. "Відтак будуть затверджені і переліки об’єктів, які профінансують з обласного бюджету. Ми сподіваємося і на співфінансування від місцевої Солонківської громади. Відповідно до індексу податкоспроможності, вона не бідна. Тож спільно з комісією спадщини та туризму ЛОР, готуємо її керівництву відповідного листа", - зазначила директорка департаменту архітектури та розвитку містобудування ЛОДА Олена Василько.

За словами голови обласного Товариства охорони пам’яток Андрія Салюка, реставрація такої пам’ятки потребує комплексного підходу. "Надзвичайно важливо, розпочати і завершити всі роботи, бо незавершена реставрація, з перервами у роботах, дуже швидко погіршує стан храму", - наголосив він.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал