У Львові проходить турнір-меморіал у пам’ять про Героя Небесної Сотні Устима Голоднюка

Участь у змаганнях беруть ліцеїсти із шести областей України.

Про це повідомляє "Еспресо.Захід".

Всеукраїнський турнір з волейболу триває у військовому ліцеї імені Героїв Крут у Львові. Ліцеїсти із шести областей з’їхалися до міста, аби таким чином вшанувати пам’ять Героя Небесної Сотні Устима Голоднюка, який загинув на Майдані під час Революції Гідності.

"Є три причини, чому ми вшановуємо пам’ять про нашого курсанта таким чином, - розповідає заступник начальника ліцею імені Героїв Крут Тарас Гривул. - По-перше, ми вшановуємо пам’ять про побратима не просто поминальними заходами, а змаганнями, які для військових є важливі. По-друге, таким чином започатковується певне побратимство, налагоджується спілкування та контакти між ліцеїстами. По-третє, довго ліцей тримався відокремлено від інших військових ліцеїв, але нині ми маємо чим гордитися і можемо залучати до співпраці інших".

Читайте також: Сотні паперових ангеликів розмістили на Меморіалі Героїв Небесної Сотні у Львові

Цьогоріч турнір відбувається вже вдруге, втім вже увійшов в календар змагань ліцеїстів. Волейбол для змагань вибрали не випадково, а й зважали на вподобання Устима Голоднюка.

"Волейбол - це командна гра, яка дозволяє залучити чимало ліцеїстів, а  також проводити змагання у зимовий час. Але також ми обирали вид спорту відповідно до Устимових уподобань. Цього року на змаганнях була мама хлопця. Вона дуже підтримує таке активне вшанування", - додав Тарас Гривул.

Фото: ліцей імені Героїв Крут

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал