"Сім років серце щемить", – батько Героя Небесної Сотні Григорій Жаловага

Чоловік докладно пам’ятає лютневі події 2014 року й розчарований, що вбивці сина досі не покарані.

Журналістка "Еспресо.Захід" поспілкувалася із батьком Героя Небесної Сотні Анатолія Жаловаги.

Григорій Жловага добре пам’ятає трагічні лютневі дні 2014 року. Сім років тому від кулі "беркутівця" загинув його син Анатолій.

"Ми з дружиною не можемо забути ці події, – розповідає Григорій Жаловага. –Відомо точний час і місце, де загинув Анатолій: на вершечку восьмої барикади на Інститутській, від кулі "беркутівця". Стріляли тоді з-за машини, яка стояла ближче до Нацбанку. Сім років уже серце щемить. Усі кажуть, що мамам важко, але ніхто ніколи не запитав: а як батькові? Я не можу вам передати словами, але скажу щиро: не дай Боже нікому переживати те, що переживають батьки".

Читайте також: "Він був як син, як батько, як брат": сьогодні Тарасові Матвіїву могло б виповнитися 32

У сьому річницю розстрілів на Майдані батька найбільше обурює те, що вбивці сина досі не покарані. Каже, справи вже були в суді, ось-ось мав бути вирок – і раптом було політичне рішення президента Зеленського, який вирішив відпустити "беркутівців".

"У мене вже сім років такі змішані відчуття. Поєдналися очікування, надія і велике розчарування, – каже Григорій Жаловага. – Подивіться, що нині відбувається в державі, зокрема стосовно винуватих, тих, хто мав би вже бути засуджений. Справи вже були у Святошинському суді Києва, до вироку залишалося буквально кілька місяців. І тут наш так званий новий президент прийняв політичне рішення відпустити "беркутівців", які були причетні до розстрілів 20 лютого на Інститутській. Дуже боляче й гірко. Втім надія у нас не помирає, сподіваємося, що винуватих усе-таки покарають".

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал