"Еспресо.Захід" рекомендує. Культурна програма на 20 лютого

Підбірка цікавих культурних подій у Львові завтра, 20 лютого.

Львівська опера – концерт "Моцарт-Гала". Прозвучать арії та ансамблі з трьох найвідоміших опер композитора – "Весілля Фігаро", "Так чинять всі" і "Дон Жуан", які були створені у співпраці із відомим лібретистом Лоренцо да Понте, що  зумів зачарувати глядачів несподіваними сюжетами, комічними та драматичними ситуаціями і яскравими персонажами. Моцарт якнайкраще втілив задуми лібретиста своїм винятковим чуттям: музичними засобами та неповторними мелодіями підкреслив кожен із характерів героїв. Початок о 18:00.

Львівська національна філармонія ім. М. Скорика – проєкт "RADZ: Сонцестояння", що його вперше у Львові презентує український гітарист та композитор Дмитро Радзецький. Мова про авторські композиції Дмитра Радзецького, які прозвучать  у поєднанні з мінімалістичними та ембієнтальними творами Джона Кейджа і Стіва Райха. Всі твори Дмитро виконає на авторському інструменті – 10-струнній MIDI Радз-гітарі, єдиному такому інструменті, що поєднує в собі електро-гітару, бас-гітару, синтезатор і має рояльний діапазон звукоряду. Звучання цього інструменту  може скласти конкуренцію ансамблю з декількох музикантів. Слухачі будуть здивовані "рояльним звучанням" у виконанні оригінальної фортепіанної музики Джона Кейджа, а також одноосібним виконанням опусу Стіва Райха, створеним в оригіналі для 11 гітар! Супроводжуватиме виступ Дмитра Радзецького львівський візуальний артист Сергій Горобець, що творитиме відеоперформанс. Програму концерту складе музика XVII – XX ст. Початок о 20:00.

Театр ім. Л. Курбаса – вистава "Королева краси" (трагікомедія) за Мартіном МакДонахом режисера Інгора Задніпряного. "Ця водночас жахлива й комічна історія ірландського драматурга МакДонаха про домашню тиранію і насильство за задумом авторів вистави потребувала відчуття герметичності у її сценічному вирішенні. Стосунки старої капризної матері та немолодої дочки, яка вимушена її доглядати, глядач має роздивлятися мало не впритул, як через збільшувальне скло. Саме задля цього на авансцені змонтовано проєкційний апарат, який є своєрідним персонажем – "camera obscura", що безпристрасно фіксує на екрані зацикленість життя та нездійсненність мрій героїв. Режисер у тандемі з художником точно відчули непобутову природу цього твору й перетворили "Королеву краси" у справжню фантасмагорію й театральний бурлеск". Початок о 19:00.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.