Мешканців Підзамча кличуть розповідати історії

Розповіді стануть частиною нового мультимедійного маршруту. Для участі необхідно зареєструватися.

Про це повідомляє комунікаційник проєкту "Підзамче. Нарешті!" Максим Бадік, передає "Еспресо.Захід".

23 лютого ініціатива "Підзамче. Нарешті!" організовує першу зустріч мешканців та працівників району Підзамче. Гості зможуть розповісти про життя на Підзамчі. Їхні історії стануть частиною нового мультимедійного маршруту. Організаторів цікавить усе – від буденних явищ та особливих випадків минулого до розповідей про людей, будинки, заводи.

Максим Бадік для "Еспресо.Захід" розповідає, що на першу зустріч немає вільних місць, проте можна долучитися до майбутніх подій. Необхідно зареєструватися за покликанням або за телефоном +38063 582 8552 (номер активний з 11.00 по 18.00). Про дату, час та місце заходу зареєстрованих повідомлять особисто. Зустрічі відбудуться згідно з карантинними нормами.

"Мультимедійний маршрут Підзамчем буде у вигляді додатку на смартфоні. Нашою метою є дізнатися більше про район. Додаток підійде як для туристів, так і для місцевих. Маршрут складатиметься з двох частин. Першою буде сучасне Підзамче – від 80-х років до сьогодні. Друга – про давнє минуле району. Маршрут матиме десять точок. На кожній користувачів чекатиме історія про місце. Це буде текст та аудіо (намагаємось бути інклюзивними). Крім того, завдяки 3D можна буде побачити річ, яка пов’язана з місцем. Що це буде – залежить від мешканців та експертів, з якими робимо додаток. Ми залучили фахівців, щоб в історичному контексті розповісти про Підзамче. Автором тексту в додатку стане письменник Петро Яценко, а куратором історичної частини проєкту (той, хто працюватиме з експертами) поет, літературознавець та перекладач Остап Сливинський", – розповів Максим Бадік.

Фото: "Підзамче. Нарешті!"

Туристичний маршрут у форматі мобільного додатку презентують у серпні.

"Підзамче. Нарешті!" – ініціатива, що гуртує навколо себе активних мешканців мікрорайону Підзамче у Львові. Над ініціативою працює громадська організація "Львівський культурний центр" у партнерстві з Центром соціальних інновацій, Палацом Гната Хоткевича та офісом "Львів – місто літератури ЮНЕСКО". Ініціатива існує за підтримки Українського культурного фонду.

Читайте також: Як митці та підлітки дають голос периферійному історичному району Львова.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.