"Закон про колабораціонізм дасть чітке визначення, що таке співпраця з ворогом", - Квурт

"Йдеться не тільки про дії, які підпадають під статтю Кримінального кодексу", - каже депутат Львівської обласної ради, фракція "ЄС" Володимир Квурт.

Своїми думками щодо необхідності ухвалення закону про кримінальну відповідальність фізичних осіб, політичних партій і громадських організацій за колаборацію (відповідні зміни до Кримінального кодексу України пропонує внести фракція "ЄС") політик поділився в ефірі програми "Головне" телеканалу "Еспресо".

"Своє слово ще повинні сказати юристи, але закон, безперечно, необхідно приймати. Він проведе чітку межу і дасть визначення з точки зору держави, що таке співпраця з ворогом. А це – не тільки злочини, які підпадають під дію Кримінального кодексу і визнаються такими на міжнародному рівні. Мова йде про співпрацю, здачу інформації, сприяння інформаційній політиці, яка ведеться проти нашої держави. Відповідно, ми для себе повинні провести цю "червону лінію". Якщо навіть ці люди не зазнають судового переслідування, дорога до управління країною їм повинна бути закритою. Вони повинні бути свідомі, що співпраця з ворогом буде мати саме такі наслідки", - зазначив депутат облради.

Усі попередні випуски програми "Головне" можна переглянути тут.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал