За останній тиждень з обмороженнями у Львові до лікарень звернулися 14 людей

Упродовж 9-16 лютого до міських закладів охорони здоров’я з переохолодженням звернулось 14 осіб. З них 9 госпіталізували.

Про це інформують в міському управлінні охорони здоров’я Львова, передає "Еспресо.Захід".

Загалом, від початку 2021 року, до міських лікарень з переохолодженням та обмороженням звернулись 36 осіб, з них 31 людину госпіталізували.

"Найшвидше обморожують пальці на руках і ногах, потім вуха й ніс. За перших ознак людина втрачає чутливість. Шкіра блідне, припухає, свербить, за кілька годин може посиніти. Перша самостійна допомога – зігрітися в теплому приміщенні, випити якомога більше рідини: будь-які теплі напої, крім алкоголю. Вони відновлюють нормальну температуру тіла та покращують циркуляцію крові. До обмороженої частини тіла слід прикласти теплу тканину, не можна терти цю ділянку, відігрівати гарячою водою – це може призвести до поглиблення ураження", – наголошують в управлінні охорони здоров’я ЛМР.

Начальник управління соціального захисту департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради Ігор Кобрин повідомляє, що за останню добу послугами пунктів обігріву у Львові скористалися 20 людей. У Центрі обліку (Кирилівська, 3a) перебували 11 осіб, 9 – у пункті обігріву на Личаківській, 56. Соціальний патруль знайшов на вулиці трьох бездомних: одна жінка погодилась поїхати у Центр обліку, двоє осіб відмовилось.

Ігор Кобрин зазначає, що до пунктів обігріву приходять зігрітися не тільки бездомні люди. Приходять студенти, був солдат та люди, які просто змерзли. У ніч з 15 на 16 лютого тут чоловік, який запізнився на останній рейс до Яворова. На Кирилівську, 3a навіть зайшов іноземець, який прямував до Дюссельдорфа й пропустив рейс.

В управлінні охорони здоров’я ЛМР просять дотримуватись таких рекомендацій:

Повідомляти про факти та місця перебування бездомних осіб, які потребують допомоги, необхідно за телефонами 233 14 79 та 233 10 49 або на "Гарячу лінію": 15−80.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.