"Еспресо.Захід" рекомендує. Культурна програма на 14 лютого

Підбірка цікавих культурних подій у Львові завтра, 14 лютого.

Львівський органний зал – Концерт "Французька органна музика у Львові" (із серії органні концерти Олени Мацелюх). Маленькі вулички, смак кави і круасанів, витончені жінки і увага до кожної деталі. Країна парфумів, моди і краси завжди особливо ставилася до звучання органу і в доробку французьких композиторів чимало творів, написаних для цього інструменту. І хоча відомим символом Франції завжди був акордеон, органу теж є чим здивувати шанувальників французького шарму. Початок о 14:00. Концерт "Вівальді. Пори року". У цьому циклі вся гама почуттів – від життєрадісної весни до меланхолійної осені, від літньої грози до зимових вечорів біля теплого каміна. "Пори року" Вівальді у виконанні на скрипці (Лілія Слюсар-Ґратила) та органі (Надія Величко) – завжди безпрограшний варіант для гарного вечора!

Театр ім. Л. Курбаса – "Благодарний Еродій" за філософським діалогом Григорія Сковороди. В одному з найвідоміших діалогів Григорія Сковороди мавпа Пишек і лелека Еродій розмислюють про вдячність як запоруку життєвої радості і внутрішнього спокою людини. У виставі філософські тексти переплітаються з образами картин Босха, що присутні у костюмах і проекціях. Це одна із візуально найкрасивіших вистав театру, що має давню історію, адже перша редакція "Благодарного Еродія" з’явилася в театрі ще у 1993 році і стала однією із знакових у новітній історії українського театру. Початок о 19:00.

Національний музей ім. Андрея Шептицького – виставка "Модест Сосенко. Фрагменти: до монументального", яка представляє вибрані твори художника, архівні матеріали, світлини, підготовчі проєкти до розписів сакральних споруд, більшість із яких ніколи не було експоновано й опубліковано. Проєкт має на меті наблизити до відвідувачів цінну й водночас "крихку" ділянку національного мистецтва початку ХХ століття, якою є монументальний живопис. Водночас він покликаний показати навіть те, що не вціліло, а збереглося тільки в ескізах художника. Сюди сьогодні варто прийти ще й тому, що о 13:00 та 15:00 відбудуться дві кураторській екскурсії автора експозиції Романа Зілінка.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.