На Львівщині збільшується кількість госпіталізованих з COVID-19, – Чемерис

У стаціонарах Львівської області на ранок 12 лютого перебуває 1153 хворих.

Про це повідомив сьогодні, 12 лютого, на брифінгу щодо епідситуації керівник департаменту охорони здоров'я Львівської обласної державної адміністрації Орест Чемерис, передає "Еспресо.Захід".

"Протягом останніх днів бачимо збільшення кількості лабораторних підтверджень коронавірусної інфекції. І поки бачимо незначне збільшення хворих, яких щоденно госпіталізовують", – каже Орест Чемерис.

За попередню добу у Львівській області провели 1500 швидких тестувань і понад 800 досліджень методом ІФА. Підтвердили 373 випадків інфікування коронавірусною хворобою. У стаціонарах Львівської області на ранок 12 лютого перебуває 1153 хворих. З них 103 у реанімаційних відділеннях, а 23 – на апаратах штучної вентиляції легень. За попередню добу госпіталізували 94 людей. Заповненість ліжкової мережі становить близько 29%

Читайте також: Лізе у душу: як COVID-19 підриває психічне здоров'я українців.

У розрізі установ найбільше пацієнтів у Лікарні швидкої медичної допомоги (133 особи), у Львівській обласній інфекційній лікарні (133 хворих), у Центрі легеневого здоров'я (109 пацієнтів), у Львівському обласному госпіталі ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи (75 хворих).

Серед районних лікарень найбільш заповненими є Стебницька міська (99 пацієнтів) і Стрийська районна (85 пацієнтів) лікарні. Загалом ліжкова мережа становить 3945 місць. 91% ліжок забезпечені киснем.

Орест Чемерис додає, що два медичних заклади чекають, щоб розпочати приймати хворих з COVID-19. Це Старосамбірська районна лікарня та Лікарня львівської залізниці.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.