Акторку Джину Карано звільнили з серіалу "Мандалорець" через пост у соцмережі про єврейські погроми у Львові

Кіностудія Lucasfilm назвала його "огидним і неприйнятним".

Кіностудія Lucasfilm звільнила актрису Джину Карано,- виконавицю однієї з головних ролей у серіалі "Мандалорець". Про це повідомляє "Еспресо.Захід".

"Її повідомлення у соцмережах, які принижуть людей на підставі культурної та релігійної приналежності, огидні і неприйнятні", - заявили представники студії.

Причиною став пост акторки в інстаграмі. Вона виклала світлину, зроблену під час єврейського погрому у Львові 1941 року, і написала: "Євреїв били на вулицях не нацистські солдати, а їхні сусіди… навіть діти. Оскільки історію редагують, більшість людей нині не усвідомлює, що, щоб дійти до такої точки, коли нацистські солдати влаштували облаву на тисячі євреїв, уряд спочатку змусив їхніх сусідів ненавидіти їх просто за те, що вони євреї. Чим це відрізняється від ненависті до когось через політичні погляди?".

Незважаючи на те, що акторка видалила пост, його встигли скопіювати, а сама Джина позбулася роботи у серіалі, який обіцяє вийти в лідери переглядів.

Карано пояснила цей пост симпатіями до експрезидента США Трампа і нищівною критикою на адресу трампістів після штурму Капітолію 6 січня 2021 року.

Утім Джина не вперше стає об'єктом критики у соцмережах. Восени 2020 року її висміювали за те, що вона лайкала пости проти руху Black Lives Matter, відкидала вимоги "уряду демократів" носити маски, поширювала фейкову інформацію про фальсифікації на президентських виборах США . Також її звинувачували у трансфобії через жарт над займенниками, якими послуговуються трансгендерні особи.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.