"Квартира просто зігнила": львів'ян просять допомогти багатодітній родині у скруті

Шестеро дітей і троє дорослих мешкають в облуплених стінах, покритих пліснявою.

У квартирі на Заводській у Львові живуть бабуся, двоє сестер і шестеро дітей (чотири хлопчики і дві дівчинки). У жінок не склалося особисте життя, але вони намагаються опікуватися своїми дітьми самі. Проте їм потрібна допомога небайдужих. Їхнє невеличке помешкання зараз у занедбаному стані. Квартиру затопили сусіди, через це стіни покрилися пліснявою, підлога почала руйнуватися. Волонтери з "Корпорації добрих справ" закликають львів’ян допомогти родині покращити умови для проживання дітей, передає "Еспресо.Захід".

Волонтери знайшли цю родину перед святом Миколая, коли до них звернулися небайдужі з проханням про подарунки для дітей. Миколай перевдягнувся у костюм, набрав подарунків і вирушив на Заводську. Але те, що там побачив, по-справжньому шокувало і Миколая, і його помічників. Було зрозуміло, що тут потрібна триваліша допомога, аніж солодощі та іграшки для дітей.

У двокімнатній квартирі - бруд і плісняві стіни. Родина з дев’яти осіб мешкає в одній кімнатці, бо друга кімната - прохідна, вона як коридор. Стіни увібрали багато вологи, полізла пліснява, здувся старенький паркет. Помешкання потребує чоловічих рук, самим жінкам тут не впоратись. Квартира просто зігнила.

"Сім'я справді непроста, але ніхто з жінок не випиває, вони працюють. Так, у них малі заробітки, чоловіки їх залишили, назбиралося чимало господарських проблем, які треба було оперативно вирішувати. Їхня квартира на першому поверсі, там вогко і сиро, а ще їх затопили сусіди зверху. Тому все так. Також у них туалет на вулиці. Це теж додає проблем. Але не можна їх залишати наодинці з цією купою проблем, бо стане ще гірше. Вони не залишили дітей, дбають про них. Ми коли закінчимо ремонт у цій квартирі, зробимо якийсь договір, щоб ці жінки шанували надалі те, що люди для них зробили. Коли чудо приходить до хати, то воно змінює людей. Дуже надіюся, що в нашому випадку саме так і буде", - розповів "Еспресо.Захід" керівник благодійного фонду "Корпорація добрих справ" Віталій Іванов.

Небайдужих просять допомогти родині зробити ремонт, зібрати будматеріали, меблі і побутову техніку. Зокрема, потрібні будівельні матеріали; меблі, ліжка, дивани, столи, тумбочки, крісла; на підлогу ламінат, ковролін, лінолеум; холодильник; пральна машина; порохотяг; унітаз; газова плита.

"Це хороша родина – проста і скромна. Жінки працюють, алкоголю не вживають, але їм ніколи не справитись з цим сніжним комом проблем", – переконаний Віталій.

Львів'яни у соцмережах уже почали пропонувати волонтерам одяг для дітей, меблі і будматеріали. А тим часом Віталій Іванов прислав до проблемного помешкання майстрів, які почали демонтаж і готують квартиру для подальших ремонтних робіт.

Реквізити для допомоги багатодітній родині із Заводської:

Приватбанк

5168 7422 0260 5725

Іванов Віталій

Монобанк:

5375 4141 1441 5010

Контактний номер: 0630240090 (Віталій).

Усі фото: Віталій Іванов

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал