Легендарна диригентка Оксана Линів вийшла заміж

Обранцем українки став відомий скрипаль Андрій Мурза

Українська диригентка, одна з найяскравіших представниць жінок-диригентів на світовій сцені, засновниця та арт-директор фестивалю LvivMozArt Оксана Линів вийшла заміж.

Про це написала сама диригентка, передає "Еспресо.Захід".

Це сталося в Одесі - на малій батьківщині обранця музикантки. Ним став художній керівник Одеського міжнародного конкурсу скрипалів, скрипаль Дюссельдорфського симфонічного оркестру (Німеччина) Андрій Мурза.

Тандем зіркової диригентки і талановитого скрипаля поєднують також творчі проєкти, зокрема музика Моцарта і любов до всього українського. За роки існування фестивалю LvivMozArt музиканти відкривали публіці маловідомі шедеври української музики і презентували світу свого львівського Моцарта.

Читайте також: Оксана Линів: "Диригент мусить вміти переконувати з першої хвилини"

Андрій Мурза є переможцем кількох міжнародних конкурсів, серед яких міжнародний конкурс скрипалів імені Жуліо Кардона в Португалії, Еужена Кока в Молдавії і "Мистецтво XXI століття" в Україні. Бере участь у роботі журі міжнародних конкурсів і проводить майстер-класи в Україні, Китаї і Німеччині. Також відомо, що Андрій Мурза у 2015 році став переможцем конкурсу фонду "Сімфоніма" (Німеччина), який надав йому в особисте користування скрипку Ніколо Аматі.

Подробиць весілля пара не розголошує.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал