Садовий звинуватив себе у снігопаді. А прибирати біля будинку закликає кожного

За добу у Львові випало більше 30 см снігу.

"Я знаю, що у цьому снігопаді винен в першу чергу я як міський голова. Це правило, яке я сам встановив і тільки так воно має працювати. Але все ж давайте не забувати про співвідповідальність за своє майно і побут", - написав на своїй фейсбук-сторінці міський голова Львова Андрій Садовий, передає "Еспресо.Захід".   

Читайте також: "Просимо відгорнути сніг": львів'яни скаржаться на неприбрані вулиці   

Мер зазначив, що вчора і сьогодні разом зі сім’єю розчистив територію біля свого будинку. І закликав брати з нього приклад: "В такій ситуації це нормально і так може зробити кожен".

За словами мера, більшість скарг на Гарячу лінію щодо прибирання стосуються територій, які перебувають під відповідальністю ОСББ та управляючих компаній. "Близько 20% будинків взагалі не уклали угоди із обслуговуючими компаніями. Це теж факт. Кожен повинен нести відповідальність за свою роботу", - додав Андрій Садовий.

Міський голова також наголосив, що це стихія і вона не запитує і не обирає, куди падати, а куди - ні. "Сніг рівномірно засипає усі райони міста, вулиці, стежки і прибудинкові території. Для комунальних служб пріоритет – головні магістралі, адже саме тут є найбільша небезпека аварій. Лише після цього говоримо про міжбудинкові дороги та вулиці", - заявив Садовий.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал