У рамках "Малого карпатського кола" на кордонах створять нові пропускні пункти

Для робіт, які передбачили виконати 2021-го, потрібно 700 мільйонів гривень.

6 січня у селі Славське відбулася конференція "Мале Карпатське коло: на шляху до державного інвестиційного проєкту", передає "Еспресо.Захід". Участь взяли представники влади Львівської, Закарпатської та Івано-Франківської областей, представників Укравтодору, які спільно реалізують проєкт.

Ідея "Малого карпатського кола" з'явилася 2019 року. Роботи розпочали 2020-го.  Зараз відновили 75 км доріг. Учасники конференції зазначають, що ремонт та будівництво доріг тут не відбувалося з 1979 року. Колишній голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин зазначає, що мережа доріг зробить простішими подорожі для туристів, якщо об’єднає три області, а держава матиме додаткові податки. Також у Карпати охочіше вкладатиме інвестиції бізнес.

З державного бюджету Львівщина отримала 200 мільйонів гривень для розвитку дорожньої інфраструктури. Почали ремонтувати окремі ділянки автодоріг Славське-Хащованя, Славське-Вигода та Бориня-Боберка. Для робіт, які передбачили виконати 2021-го, потрібно 700 мільйонів гривень.

Депутат "Слуги народу" Ростислав Тістик говорить, що доступність українських Карпат є проблемною. Він зазначив, що розвиток інфраструктури дозволить курортам розвиватися, зокрема Рожанка може скласти конкуренцію Буковелю. Крім того, проєкт "Мале карпатське коло" закладає два майбутні пункти пропуску. Це Бориня-Боберка, яка з'єднає з Польщею, та дорога до Яблунівки Закарпатської області, яка є прямим шляхом до Румунії.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.