Трьох львівських "комерсантів" звинувачують у мільйонних махінаціях з бюджетними коштами

Служба безпеки України викрила трьох представників львівської комерційної структури і директора волинського державного підприємства Національної академії аграрних наук України, які привласнили мільйони державних коштів.

Організатори заволоділи державними грошима у розмірі 3,9 мільйона гривень. Частину суми зловмисники легалізували, але їхній "бізнес" оперативно заблокували правоохоронці. Про це повідомляє пресцентр СБУ, передає Еспресо.Захід.

"Для реалізації оборудки представники агропідприємства уклали з комерційною структурою договір на забезпечення сільгосппослуг. Згідно з підписаною угодою комерсанти мали забезпечити проведення робіт з обробки державних сільськогосподарських угідь. Проте, жодних послуг держустанові не надавалось. Для "прикриття" оборудки фігуранти вносили до звітної документації завідомо неправдиві дані", - зазначили у СБУ.

Фігурантам висунули обвинувачення у службовому підробленні, заволодінні державним майном та легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, вчинене організованою групою в особливо великих розмірах.

Матеріали справи скерували до суду.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.