Невідомі облили фарбою пам’ятник Степанові Бандері у Львові

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

Сьогодні, 5 лютого, о 02:20 до поліції надійшло повідомлення про те, що невідомі особи облили фарбою пам’ятник Степану Бандері на площі Кропивницького у Львові. Про це повідомляє пресслужба Поліції Львівської області, передає "Еспресо.Захід".

На місці події працювала слідчо-оперативна група, а також співробітники інших служб та підрозділів поліції Львівщини.

За цим фактом слідчі територіального підрозділу поліції за процесуального керівництва Львівської місцевої прокуратури №2 відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років.

Поліцейські вживають усіх заходів для встановлення зловмисників та обставин події.

Довідка

Пам'ятник Степанові Бандери у Львові – це фігура Степана Бандери в повний зріст заввишки 7 метрів. За нею – 30-метрова Стела української державності: тризуб з рельєфами і тріумфальна арка на чотирьох опорах, кожна з яких символізує певний час українській історії: княжий період, період козацтва, період Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, сучасність України. Авторами монумента є скульптор Микола Посікіра й архітектор Михайло Федик.

Офіційне відкриття пам'ятника відбулося 13 жовтня 2007 року, напередодні свята Покрови Пресвятої Богородиці та ювілею Української Повстанської Армії.

У відкритті пам'ятника взяли участь представники місцевої влади, голова організаційного комітету зі спорудження пам'ятника Андрій Парубій, народні депутати України Тарас Стецьків та Андрій Шкіль, представники низки громадських організацій і звичайних людей. Під час відкриття двоє пластунів з куреня ім. Степана Бандери несли дві капсули із землею з місця народження та могили Бандери. Ці капсули було вмонтовано у підніжжя пам'ятника.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.