ЛОДА приписала "Великому будівництву" садок, який зведений ще до "пришестя" Зеленського

Цього року його лише обгородили і озеленили.

У Львівській області в рамках "Великого будівництва" завершено будівництво та реконструкцію 13 соціальних об’єктів. Збудовано та реконструйовано п’ять дитячих садочків, п’ять шкіл та три спортивних об’єкта, повідомляє пресслужба Львівської обласної адміністрації. Однак перший у списку дитсадок – у Великому Любені – був збудований задовго до старту "Великого будівництва", передає "Еспресо.Захід".

"В рамках "Великого будівництва" побудовано 2-поверховий дитячий садок. Утеплили фасад, улаштували покрівлю, підвели внутрішні та зовнішні інженерні мережі, придбали нове обладнання. Також побудували котельню та здійснили благоустрій територій. В результаті будівництва створено 150 місць в дошкільному навчальному закладі та 38 робочих місць. Загальна кошторисна вартість проєкту склала 51,3 млн грн", – йдеться у повідомленні ЛОДА про дитсадок у Великому Любені. З цього повідомлення можна зробити висновок, що усі 51,3 млн виділили цього року і стахановськими темпами збудувати садочок, адже проєкт "Велике будівництво" стартував лише у березні 2020 року. Однак цей садочок почали будувати ще у 2017 році.

Цікаво, що ще на початку квітня 2020 року сайт ЛОДА писав про садочок у Великому Любені, як про об'єкт, який уже практично завершений. "Станом на січень 2020 року завершено облаштування приміщень для вікових груп дітей – осередки, що включають: спальні, ігрові кімнати, окремі санвузли, буфетну, два музичних зали, два спортивних зали, приміщення навчальних занять, медичні приміщення, службово-побутові приміщення, харчоблок з відділами, пральне приміщення, а також влаштування зон для прогулянок, вісім ігрових та спортивних майданчиків з окремими виходами для кожної групи, чотири альтанки", – повідомляли у квітні.

За даними ЛОДА, відповідно до перерахунку проєктно-кошторисної документації у липні 2019 (!)  року загальна кошторисна вартість об’єкту становить 52 887,510 тис. грн, в т.ч.: будівельні роботи – 45 069,438 тис. грн; устаткування – 4 300,078 тис. грн; інше – 3 517,994 тис. грн.

"На завершальному етапі перебувають роботи по огородженні території огорожею відкритого типу висотою 1,6 м та озелененні декоративними насадженнями", – повідомляли у квітні. Виходить, цей об'єкт потрапив у перелік здобутків "Великого будівництва" лише тому, що "за Зеленського" зробили паркан і посадили трохи кущиків.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.