До Зеленої книги буде внесено ще 159 рідкісних видів рослин з різних регіонів України

Друге видання невдовзі побачить світ.

У Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів України повідомляють, що завершують підготовку до друку другого видання Зеленої книги України, передає "Еспресо.Захід".

Як зазначено в повідомленні Міндовкілля, уже затвердили новий перелік рослинних груп, що занесуть до Зеленої книги України. Вони під загрозою зникнення і потребують охорони.

У новому переліку – 159 рідкісних видів: рідкісні природні групи – 81 (у першому виданні було 87). Сюди входять, наприклад, ковила гранітна, ялівець низькорослий.

Природні рослинні групи під загрозою зникнення – 66 (у першому виданні – 61). Наприклад, скельнодубово-звичайнодубові ліси, асфоделіна жовта та кримська.

Типові природні рослинні угруповання – 12 (у першому виданні – 12). Наприклад, сальвінія плаваюча, глечики жовті.

Перше видання з’явилося 12 років тому – у 2009 році.

Довідка:

Зелена книга України - офіційний державний документ, в якому зведено відомості про сучасний стан рідкісних, таких, що перебувають під загрозою зникнення, та типових природних рослинних угруповань, які підлягають охороні.

Зелена книга є основою для розроблення охоронних заходів щодо збереження, відтворення та використання занесених до неї природних рослинних груп. Охорона цих груп спрямовується на збереження їх ценотичної структури, популяцій рідкісних видів рослин та умов місцезростання.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.