Відомі митці представили у Львові проєкт "Disinfected"

Митці в особливий спосіб вирішили поміркувати глибше на тему чистоти та стерильності, дезінфекції та вірусів.

Несподіваний артпроєкт як спосіб поміркувати глибше  на тему чистоти та стерильності, дезінфекції та вірусів представили в галереї Олени Даць відомі львівські митці - українська дизайнерка Олена Даць та живописець Сергій Савченко. Про це інформує "Еспресо.Захід".

Йдеться про реакцію митців на проблему, коли дезінфекція, призначена для боротьби з вірусами,  сама перетворюється у вірус і про те, як вона впливає на поняття свободи.

Як розповіла Олена Даць, вони разом з Сергієм  Савченком за допомогою EBS Handjet принтера надрукували на білих  сорочках напис "Disinfected". Однак в дуже своєрідний спосіб - коли кожен  напис наносився  на сорочку, яку безперервно складали, знову і знову. Після завершення  друку, сорочку  вже не розгортали, а відразу запаковували. Відтак загальний вигляд готової сорочки залишався у таємниці, аж поки той, хто першим упаковку розкриє, не побачить того візерунка, який склався.  

Розкрити упаковки з сорочками автори проєкту запросили відомих жінок - директорку Західного міжрегіонального департаменту Національної служби здоров‘я України Мар’яну Возницю, заступницю генерального директора Львівської національної філармонії, голова правління оркестру "INSO-Львів" Іоланту Пришляк, співачку, режисерку, дослідницю народної пісні  Уляну Горбачевську, засновницю UFW, голову організаційного комітету UFW Ірину Данилевську та інших. Щоби вони самі переконалися, як ярлик з однозначним змістом послідовно втрачає своє значення, поширюючись наче вірус та одночасно декларуючи його знищення. 

"Ми спробували показати, як синоніми здоров'я та довголіття - чистота та стерильність (що за своєю суттю є антагоністами самого життя), - акцентують Олена Даць  та  Сергій  Савченко, - перетворюються у всесвітній тренд, втрачаючи первісне значення. Це з одного боку. А з іншого – даємо вагомий привід ще раз поміркувати про свободу".

Фото та відео надала Олена Даць

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал