"Канали Медведчука руйнували гуманітарні підвалини держави", – Тетяна Вергелес

Вони зайшли в інформаційне поле України, прикриваючись добрим іменем ЗІКу та репутацією журналістів, а згодом перетворились на потужну пропагандистську машину ворога.

Про це на своїй фейсбук-сторінці написала Тетяна Вергелес, колишня редакторка ІА ЗІК, яка разом з колективом залишила агенцію відразу після купівлі його структурою Віктора Медведчука, інформує "Еспресо.Захід".

"Це ж треба було дочекатися таких гуманітарних руйнувань підвалин держави, підриву суб'єктності України у світі, щоб аж тепер і вирубати пропагандистські канали агресора ZIK, Ньюсван, 112...

Коли я різко обірвала з ЗІКом, після того, як його продали в надійні кремлівські руки, дехто мені казав: "Навіщо ти це зробила?". Мовляв, треба було залишитися і впливати зсередини на ситуацію...

Наївно, легковажно думати, що ти своїм гвинтиком пошкодиш зсередини потужну пропагандистську машину ворога - не для того вони заходили в інформаційне поле України, щоб бавитися у демократію і свободу слова з такими, як я впертими державниками й патріотами. Хіба на перших порах такими прикриваються, як фіговим листком...

Сьогодні знову переконуюся: рішення моє було правильним. Попри те, що це вдарило по добробуту моїх колег, з якими ми були командою. Та і я, звісно, не благодєнствую. Але компроміс із совістю - фігова річ. Є межі, які не переступаються", - написала Тетяна Вергелес.

У коментарі для "Еспресо.Захід" відома журналістка також наголосила на тому, що її не дивує позиція голови НСЖУ Сергія Томіленка, який розкритикував рішення РНБО про санкції проти каналів. Це лише підтверджує його проросійську діяльність, у якій чиновника підозрювали і раніше:

"Я зауважувала проросійські наративи у діяльності Сергія Томіленка ще до того, як купівля структурами Медведчука ЗІКу стала фактом. З цього приводу навіть мала розмову з головою Львівської обласної організації спілки журналістів, а також задумувалась над тим, щоби припинити членство у організації, якою керує ця людина. Але, враховуючи, що членом спілки я є з 1994 року, вирішила, що спілку мав би покинути не я, а Томіленко".

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал .