"Щоб діти знали, де їхнє коріння", - Леся Приставська

Цього тижня у Львівській міській раді для школярів анонсують відкриті просвітницькі уроки про видатних українців.

Про це повідомляє "Еспресо.Захід".

"Ми говоритимемо про них тільки частіше: Улас Самчук, Юрій Липа, Андрій Мельник, Володимир Кубійович та Небесна Сотня ніколи не зникнуть з публічного простору Львова. Навіть, якщо у цьому зацікавлений агент ФСБ Андрій Портнов", - такий допис нещодавно оприлюднив директор департаменту "Адміністрація міського голови" Євген Бойко.

Відтак анонсували, що цього тижня розпочнуться просвітницькі відкриті уроки про видатних українців.

Директор центру професійного розвитку педагогічних працівників ЛМР Леся Приставська у коментарі журналістці "Еспресо.Захід" розповіла, що вже  чотири роки поспіль у львівських школах відбуваються такі просвітницькі уроки. Щомісяця школи отримують календарі, де бачать, про які дати потрібно розповісти дітям.

"Акцентуємо на героях УПА та Небесній сотні, - розповідає Леся Приставська. - Ми тісно співпрацюємо з військовими частинами, у нас часто відбуваються уроки на меморіалі героїв небесної сотні. У школах відбувається спілкування із захисниками. Торік, у зв"язку з COVID – 19 спілкування перейшло в онлайн. Заходи, що будуть цього тижня можуть мати різноманітні формати — від екскурсій до історичних реконструкцій і робити їх може будь-який вчитель. Ми повинні пам’ятати, щоб кожна дитина знала її коріння. Як можна забути про Уласа Самчука і його твір "Марія, до прикладу"?

На цьому у Львівській міській раді не зупиняються. Весною планують продовжувати такі заходи і вшановувати нових героїв. Леся Приставська додає, що нині активно до організації просвітницьких уроків долучається учнівське самоврядування.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.