"Люди повинні знати, хто їх дурить і хто заробляє на газі", - Микола Княжицький

Народний депутат від "Європейської Солідарності" вважає, що час припинити корупцію у справі субсидій для населення

Про це повідомляє "Еспресо.Захід".

Виступаючи з трибуни Верховної Ради під час дебатів довкола Закону "Про внесення змін до додатка №3 до Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік"  народний депутат України з фракції "Європейська Солідарність" Микола Княжицький вказав на витоки корупції у справі компенсацій та субсидій для населення.

"Спочатку в інтересах Фірташа ми підвищуємо ціни на газ (89% облгазів йому належить), в інтересах Ахметова зупиняємо атомні блоки, в інтересах Коломойського запроваджуємо посередників при продажу електроенергії, від чого страждають люди, в інтересах Зеленського забираємо ці кошти з субсидій, а не з його Офісу президента і не з прокуратури, і намагаємося передати, цими грошима когось десь врятувати", - заявив парламентарій.

Йдеться про те, що Закон (його проголосували у залі парламенту. – Ред.) запровадив компенсації за зростання цін на електроенергію, за рахунок зменшення обсягу субсидій на газ.  

Микола Княжицький нагадав, що фракція "Європейської Солідарності" запропонувала проект постанови, у якій "абсолютно чітко ми вимагаємо підвищити субсидії, припинити державне марнотратство, державну корупцію на Офісі президента, прокуратури, державному крадівництві за рахунок субсидій, а також допомогти людям перейти в ринок і забрати цей ринок з олігархічних рук та зробити його прозорим".

Народний депутат запевнив, що його колеги з фракції дбатимуть про інтереси людей. "Люди, які живуть і не мають газу в гірських районах, у негазифікованих районах, через підвищення цін на електрику в інтересах олігархів, того ж Коломойського, який ви допустили в цьому залі, страждають. Звичайно, ми думаємо, щоб допомогти цим людям. Але ці люди повинні знати, хто їх дурить. І ті, хто не можуть і не мають чим заплатити за газ, мають знати, кому ці гроші зараз пішли", - сказав Микола Княжицький.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.