На Львівщині відбудуться інклюзивні змагання лучників

Збірну команду Львівщини представлятимуть 20 спортсменів.

Про це повідомляє пресслужба Львівської обласної державної адміністрації, передає "Еспресо.Захід".

У п’ятницю, 5 лютого, у Городку розпочнеться чемпіонат України зі стрільби із лука серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату. Прийматиме змагання зал місцевого центру "Спорт для всіх". Збірну команду Львівщини представлятимуть 20 спортсменів.

"Україна вже не один рік працює над побудовою інклюзивного суспільства, де люди з інвалідністю включені в активне життя громади та живуть на рівних правах з представниками інших груп населення. І, власне, спорт є одним зі шляхів толерантності, рівності та взаємоповаги до людей з інвалідністю, а національні змагання допомагають не тільки продемонструвати високі вміння в окремих видах спорту, а й знайти друзів та однодумців", – зазначив начальник управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА Роман Хім’як.

У ЛОДА додають, що на початку грудня у Городку відбувся Відкритий кубок Львівської області зі стрільби з лука в приміщенні серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату. Крім спортсменів Львівщини, участь у змаганнях брали й гості з Рівненської, Волинської та Закарпатської областей.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.