У першому мультимедійному музеї у Львові живе щурик

Відвідувачам пропонують його знайти.

Властиво, шукати потрібно не одного щурика, а аж вісім, що поховалися між декораціями історичних епох. А ховатися в музеї який розповідає про історію міста від найдавніших часів до 1772 року, є де. Журналістка "Еспресо.Захід", до речі,  з завданням не впоралася – всіх щурів не знайшла.

Як розповіла піар-менеджер музею "Львів стародавній" Галина  Білак, у  цьому музеї шукають щуриків уже кілька місяців – такий квест дуже подобається не лише дітям, а й дорослим. Зокрема, не так давно котрась бабуся з дідусем, які попри"Львів стародавній" вели до музею свого внука, стратили на пошук хвостатих аж дві години, доходячи до завершення експозиції та повертаючись до початку, аж поки не виявили, що втомлена дитина просто на нього сіла. 

Що цікаво, щурик Музейко ( візуальну інтерпретацію образу якого створила адміністратор Олена Андронатій) – аж ніяк не вигаданий персонаж, а реальне звірятко, яке на початках створення музею тільки через йому відомі ходи регулярно прибігало сюди з "інспекціями". Тож Музейком його охрестили також не випадково. 

До речі, квест з Музейком (у підсумку якого переможець отримує цікавий подарунок) – не єдина ініціатива "Львова Стародавнього", розрахована на дітей. З урахуванням шкільної освітньої програми тут розробили низку екскурсій, що  вдало інтегруються у навчальний процес, даючи школярам можливість встановлювати взаємозалежності між історичними подіями, простежувати їхню тяглість і логічну послідовність, а також вивчати інтелектуальну спадковість верхівки української держави. А ще організовують тематичні майстер-класи – з декорування зброї, плетіння кольчуг  й інших не менш цікавих занять, притаманних тому часу.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.