"Заяви Білого про зупинку електротранспорту – це спроба тиску на депутатів", – Ігор Зінкевич

Під час засідання транспортної комісії представник "Львівелектротрансу" навіть не згадував про заборгованість із зарплати.

Про це "Еспресо.Захід" розповів голова комісії транспорту, зв'язку та міської мобільності Ігор Зінкевич.

"Сьогодні називають суми заборгованості у 25-35 мільйонів гривень. Але офіційних даних нам не надали. Якби вони хотіли вирішити проблеми з виплатою зарплати, то ще на засідання комісії, яке відбулось у понеділок, надали б нам офіційні дані. Тоді ми як профільна комісія почали б з цією проблемою розбиратись і передали документи на бюджетну комісію, аби шукати ці кошти. Але ж це питання вони не піднімали зовсім! – каже Ігор Зінкевич. – Мене дивує позиція керівників комунальних підприємств, які сподівалися на бюджет розвитку. Хлопці, саме ви відповідаєте за зарплату своїм підлеглим і не треба переносити відповідальність на депутатський корпус. Я такого не розумію. Найцікавіше, що керівники отримують свою зарплату. А чому не отримують водії, які виконують основну роботу. Чия це вина?"

Нагадаємо, заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури львівської міської ради Андрій Білий записав влог на своєму YouTube, у якому заявив, що у Львові зупиниться електротранспорт, якщо депутати не приймуть бюджет розвитку на початку лютого. Бо тоді підприємство не матиме чим заплатити зарплати за січень.

"Щодо Андрія  Білого, то тут саме до нього питання. Транспорт – це його профіль. Але досі він про проблеми з виплатою зарплати не говорив. Почав говорити тепер, бо в нього є передбачення, що не приймуть бюджет розвитку. А чому питання зарплати людей стоять у бюджеті розвитку, який щороку розглядається значно пізніше, ніж загальний бюджет? І це Білому відомо, – каже Ігор Зінкевич. – Це виглядає як тиск на депутатів від певних людей, що працюють у ЛМР для того, аби добитися своїх результатів".

За словами Ігоря Зінкевича, на 1 лютого призначили позачергове засідання комісії на "Львівелектротрансі", де вони планують поспілкуватися з працівниками підприємства, а не лише з керівництвом. 

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал