На Львівщині затримали групу нелегалів

Організатора взяли під варту.

Львівські прикордонники ліквідували канал переправлення мігрантів через державний кордон України. Про це повідомляє Держприкордонслужба, передає "Еспресо.Захід".      

Зазначається, що під час патрулювання наряд відділу "Шегині" за кілька сотень метрів від кордону виявив автомобіль "Форд". "З авта якраз вийшло троє осіб, які рушили в бік державного кордону. Прикордонники негайно їх затримали. Згодом з’ясувалося, що пасажири "Форда" та водій – громадяни Туреччини віком від 20 до 42 років. "Інтуристи" пред’явили паспортні документи, втім чітко пояснити мету та маршрут свого прямування не змогли", – йдеться у повідомленні ДПСУ.

Усіх чотирьох затриманих доставили в прикордонний підрозділ для встановлення деталей правопорушення.

Згодом правоохоронці встановили, що 42-річний громадянин Туреччини, водій "Форда", є організатором "подорожі" для своїх краян до країн ЄС.

Слідчі повідомили організатору, 42-річному іноземцю, про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 332 ККУ. Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

На цей час Мостиський районний суд обрав підозрюваному запобіжний захід – тримання під вартою терміном на 60 діб, з правом внесення застави у розмірі 136 200 гривень. Досудове розслідування триває.

Трьох інших іноземців, які мали намір незаконно перетнути державний кордон України, примусово повернуто в країну походження.

Читайте також: Львівські прикордонники затримали серба-нелегала

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал