Львівські хірурги видалили жінці жировий фартух, який сягав нижче колін (фото)

При зрості 168 см жінка важила 189 кг.

У львівській лікарні швидкої медичної допомоги успішно прооперували 38-річну жінку з надлишковою вагою. При зрості 168 см жінка важила 189 кг. У неї були не тільки естетичні проблеми, але й проблеми зі здоров'ям. Лікарі склали програму для неї, яка включала заняття спортом, дієту і хірургічну корекцію. Так вдалося скинути майже 80 кг. Про це інформує лікарня швидкої допомоги, передає "Еспресо.Захід".

Жінці видалили жовчний міхур, після операції утворилась післяопераційна грижа, яка стрімко збільшувалася в розмірах. Також жінка пережила великий стрес, який вона "заїдала". Так у  пацієнтки з’явився жировий фартух, який сягав нижче колін.

 "Ми вже давно займаємося допомогою таким пацієнтам з ожирінням. Але цей випадок цікавий тим, що тут була дуже тривала підготовка. Кілька місяців тому ми склали для пацієнтки спеціальну програму оздоровлення. У неї увійшла дієта, фізична активність і операція. Наша пацієнтка фактично носила перед собою 40 кг зайвих кілограмів, живіт у неї звисав нижче колін, майже до землі тягнувся. Це не лише естетична проблема, страждали також інші органи системи - живіт  тягнув вперед спину, суглоби переживали сильний стрес. У таких хворих виникає багато супутніх патологій, її чекало сумне життя. Навіть в туалет було важко самій сходити", - розповів "Еспресо.Захід" керівник Центру хірургії лікарні швидкої допомоги Юрій Шаваров.

Пацієнтці пощастило, адже у неї ще цукровий діабет. Лікарі вирішили допомогти їй позбутися зайвих кілограмів у два етапи.

"На першому етапі ми ендоскопічно помістили у шлунок спеціальний балон, який знижує апетит. За рік з балоном жінка схудла на 40 кг", - каже Юрій Шаваров.

Наступний етап - операція. Хірурги забрали жировий фартух з живота і видалили частину кишківника, щоб зменшити внутрічеревний тиск і жінка могла дихати. Операція тривала чотири години.

"Жінка завдяки дієті, спортивній ходьбі, зі спеціальним балоном втратила 40 кг: 24 кг втратила під час операції і ще 15 кг вже після операції. Усе разом принесло результат - мінус 80 кг. Вона продовжує заняття і буде худнути надалі. За півроку-рік ми вирішимо питання наступної операції - видалення розтягнення шкіри, адже таке часто виникає після такого стану. Це вже косметичне питання", - підсумовує Юрій Шаваров.

Жінка вже вдома, почувається добре.

Фото: лікарня швидкої медичної допомоги

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал