Виготовляли, продавали та возили наркотики з Європи

Чотирьом мешканцям Львівщини та Дніпропетровщини повідомили про підозру.

Про це повідомили у Львівській обласній прокуратурі, передає "Еспресо.Захід".

Як встановило слідство, мешканці Львівської та Дніпропетровської областей контрабандою переміщували наркотичні засоби, психотропні речовини, їх аналоги та прекурсори з країн Західної Європи через митні пости Галицької митниці Держмитслужби, використовуючи сховища та інші засоби та способи, що утруднюють їх виявлення, шляхом приховування від митного контролю.

Окрім того, ділки налагодили системне виробництво наркотичних засобів з метою подальшого збуту.

Під час обшуків на території Львівської та Дніпропетровської областей затримано трьох фігурантів віком 26-38 років. Також виявлено та вилучено, серед іншого, наркотичні засоби та психотропні речовини вагою понад два кілограми, більш ніж тисячу таблеток з вмістом прекурсорів, 35 пакетів із канабісом, грошові кошти на суму понад 9 тисяч доларів США та близько 200 тис. гривень, дві одиниці зброї, лабораторне обладнання та приладдя для виготовлення наркотичних засобів, мобільні телефони, записи чорнової бухгалтерії.

Вказана лабораторія діяла щонайменше впродовж року, щомісяця виготовляючи понад десять кілограмів метамфетаміну, що за цінами "чорного ринку" становить більш ніж 8 млн грн.

Чотирьом фігурантам повідомлено про підозру, вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів та вживаються заходи для встановлення інших співучасників. Винуватцям загрожує від 6 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Триває досудове розслідування.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал