У Львові відбудеться тиха хода пам’яті

Таким чином хочуть вшанувати перших загиблих під час Революції Гідності.

Про це "Еспресо.Захід" повідомили організатори.

Для вшанування пам’яті перших загиблих Героїв Небесної Сотні Юрія Вербицького, Романа Сеника, Сергія Нігояна, Михайла Жизневського, Олександра Бадери у понеділок, 25 січня, у Львові пройде "Тиха хода пам'яті". Захід організовує Музей Гідності разом із Студентським братством Львівщини.

Колона пройде тихе, без музичного супроводу та вигуків. Участь у ході візьмуть Родини Героїв Небесної Сотні Львівщини, учасники Революції Гідності, представники вірменських та білоруських спільнот, мешканці міста.

"Нам важливо, аби молодь пам’ятала, - підкреслює у коментарі журналістці "Еспресо.Захід" один з організаторів ходи Борис Пошивак. - Я безпосередній учасник Революції Гідності і хочу передати молоді традицію вшанування пам’яті загиблих. Ми хочемо зробити суто, як ходу пам’яті, пройтися з лампадками до меморіалу і вшанувати пам’ять Героїв. Ми не можемо втратити цю нитку пам’яті".

Тиха хода цьогоріч проходить вперше. Розпочнеться вона від пам’ятника Тарасу Шевченку, де всі охочі запалять лампадки і колоною пройдуть до Меморіалу Героїв небесної сотні.

На Меморіалі відбудеться молебень, який проведуть священнослужителі Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла. Після молитви хор "Гомін" виконає "Плине кача" і Гімн України.

Усіх охочих запрошують прийти 25 січня о 18:00 до пам’ятника Тарасу Шевченку і віддати шану Героям.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал