У львівській лікарні швидкої допомоги хочуть закупити МРТ

Такі обстеження можуть бути безкоштовні для пацієнтів згідно з договором з НСЗУ.

У вівторок, 19 січня, депутати провели виїзне засідання комісії охорони здоров'я та соціального захисту Львівської міської ради у лікарні швидкої медичної допомоги м. Львова та проінспектували стан лікарні. Серед інших потреб, у лікарні озвучили наміри придбати власний МРТ, передає "Еспресо.Захід".

На території лікарні є два приватні МРТ, які виконують обстеження і для пацієнтів з невідкладними станами згідно з договором про оренду. Такі обстеження можуть бути безкоштовні для пацієнтів згідно з договором з НСЗУ.

 

МРТ - надважливий апарат. На жаль, у місті Львові немає державного МРТ для пацієнтів міських лікарень Львова. Тому це один з пріоритетних методів досліджень сьогодні, який повинен бути доступним для всіх верств населення. У нас є тільки приватні МРТ, тому зараз це надважливе питання для нас”, - сказав у коментарі “Еспресо.Захід” головний лікар лікарні швидкої допомоги Олег Самчук.

Депутати міської ради намагаються зрозуміти доцільність такої покупки, адже сервіс такого обладнання - це додаткові витрати з бюджету міста. 

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал