"Ситуація з COVID-19 на Львівщині залишається напруженою", – Чемерис

Кількість госпіталізованих пацієнтів залишається стабільною протягом січня.

Про це повідомив на брифінгу щодо епідситуації керівник департаменту охорони здоров'я Львівської обласної державної адміністрації Орест Чемерис, передає "Еспресо.Захід".

За останню добу госпіталізували 100 пацієнтів з коронавірусною інфекцією, а загалом у стаціонарах Львівської області станом на сьогодні, 19 січня, знаходиться одна 1223 хворих. З них 128 перебувають у реанімаційному відділенні, а 38 знаходяться на апаратах штучної вентиляції легень. Загалом завантаженість ліжкової мережі становить 31%. У розрізі установ, то у Львівській обласній інфекційній лікарні 85 хворих,  у Центрі легеневого здоров'я – 92 пацієнтів, у Львівському обласному госпіталі ветеранів війні – 120, у Лікарні швидкої медичної допомоги – 222. Серед районних лікарень найбільш заповненими є Новояворівська (69 пацієнтів) та Стрийська (63 пацієнти) лікарні.

"Загалом ситуація у нас залишається напруженою. Кількість госпіталізованих пацієнтів залишається стабільною протягом січня. Стаціонари Львівщини забезпечені киснем на 88%. Це близько 3 500 ліжок. Проте це не дозволяє нам розслабитись, оскільки період святкувань продовжується, кількість контактів збільшується і ризики того, що кількість пацієнтів. які будуть потребувати медичної допомоги, є високою", – розповів Орест Чемерис.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.