Люди з ускладненнями після СOVID-19 можуть пройти безкоштовну реабілітацію у санаторіях Моршина та Трускавця

Курс відновного лікування можна пройти за кошти Фонду соціального страхування.

Про це повідомляє пресслужба Львівської обласної адміністрації, передає "Еспресо.Захід".

Право на відновне лікування у санаторно-курортних закладах мають усі працевлаштовані українці за наявності медичних показань за профілями медичної реабілітації, визначеними Порядком № 39, за якими надаються послуги з реабілітаційного лікування за кошти Фонду. Зокрема, йдеться про ускладнення за профілем кардіо-пульмонарної реабілітації та нейрореабілітації. Аби отримати скерування на реабілітацію, треба отримати висновок лікарсько-консультативної комісії лікарні (ЛКК), де перебуває пацієнт. Відновне лікування розпочинається одразу після закінчення гострого періоду захворювання в разі наявності обмежень життєдіяльності та виконання трудової діяльності.

Після оформлення висновку ЛКК заклад охорони здоров’я інформує Фонд про потребу застрахованої особи в подальшому лікуванні на базі реабілітаційного відділення санаторно-курортного закладу. У переліку санаторіїв, у яких можна пройти реабілітації за кошти Фонду, кілька десятків закладів. Зокрема, у Львівській області це "Моршинкурорт" (Моршин), "Конвалія" та "Алмаз" (Трускавець"), "Стожари" (Східниця), "Нафтуся Прикарпаття" (с. Модричі), "Любінь Великий".

Якщо пацієнт має належно оформлені скерування та висновки, то Фонд соціального страхування покриває за свій рахунок 100% вартості відновлювального лікування. потрібного людині, покривається за рахунок коштів Фонду соціального страхування України. Крім цього, для застрахованої особи, яку скеровують  на реабілітаційне лікування, ФССУ фінансує надання допомоги по тимчасовій непрацездатності за весь час перебування у санаторно-курортному закладі.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал