Львівський "Рух" створив сенсацію, підписавши зірку збірної Ісландії

Команда уклала контракт з чвертьфіналістом чемпіонату Європи, учасником чемпіонату світу, ісландським захисником Рагнаром Сігурдссоном.

Про це повідомляє клубний сайт "Руху", інформує "Еспресо.Захід".

Досвідчений центральний захисник підписав контракт з "жовто-чорними" терміном на півроку з можливістю пролонгації ще на рік.

За "Рух" ісландець гратиме під двадцять другим номером.

У своїй кар'єрі 34-річний захисник виступав за такі клуби: ФК "Філкір" (Ісландія), ФК "Гетеборг" (Швеція), ФК "Копенгаген" (Данія), ФК "Краснодар" (Росія), ФК "Фулхем" (Англія ), ФК "Рубін" (Росія), ФК "Ростов" (Росія). Останнім клубом Рагнара був данський "Копенгаген".

Читайте також: Вболівальники львівського "Руху" обрали кращого гравця клубу минулого року

Футболіст є чемпіоном Швеції (2007), володарем Кубка Швеції (2008), володарем Суперкубка Швеції (2008), володарем Кубка Данії (2012), чемпіоном Данії (2013), бронзовим призером чемпіонату Росії.

Також в активі Сігурдссона 96 матчів за збірну Ісландії і 5 голів. Зокрема забивав на Євро 2016 у переможному матчі проти збірної Англії, у якому був визнаний кращим гравцем матчу. Також брав участь у матчі проти збірної України у 2017 році, коли Ісландія на своєму полі перемогла нашу команду 2:0. За кількістю зіграних поєдинків за національну команду захисник входить в топ-трійку.

"Моє головне завдання в "Русі" – допомогти команді зберегти прописку в елітному дивізіоні. Прийшов сюди тому, що добре знаю головного тренера. Свого часу разом з Іваном Федиком працював в іншому клубі. Знаю, що у "Руху" грандіозні плани. Тут будується чудова Академія. Тож я радий бути частиною цього проекту.

До переїзду сюди небагато знав про Україну. Звісно, чув про такі клуби, як "Шахтар" та "Динамо", адже вони грають у єврокубках. Доводилось грати проти вашої національної команди. Пригадую, тоді ми перемогли – 2:0. Це була дуже важлива гра для нас. Але скажу одне: проти українців грати доволі складно", - розповів Рагнар Сігурдссон.

За висновками спортивного журналіста Олега Щербакова, це наразі найгучніший зимовий трансфер в українській Прем'єр-лізі.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.