На озері біля Львова рибалка провалився під кригу

У рятувально-водолазній службі зазначають, що крига на водоймах ще не є достатньо міцною – лише 1-2 см.

Про це повідомляє сьогодні, 16 січня, Центральна рятувально-водолазна служба Львівської області, передає "Еспресо.Захід".

На озері Глинна-Наварія вперше цьогоріч провалився під лід рибалка. Рятувальники надали йому допомогу. Водойма розташована поблизу села Наварія Пустомитівського району.

У рятувально-водолазній службі зазначають, що крига на водоймах ще не є достатньо міцною – лише 1-2 см. Тому вони застерігають не випробовувати лід. Якщо ж з вами сталося лихо, то потрібно не піддаватись паніці, не кричати, якщо поруч нікого немає, адже так тільки даремно витратите сили, не робити різких рухів, стабілізувати подих, уникати занурення з головою. Потрібно розкинути руки в сторони та постаратися зачепитися за крайку льоду, додавши тілу горизонтальне положення у напрямку плину. Спробувати обережно лягти грудьми на край льоду й закинути одну, а потім й іншу ногу. Коли вже будете на поверхні, то перекотіться і відповзайте у той бік, звідки ви прийшли, де міцність льоду вже відома, повільно повзіть до берега. Найголовніше правило, яке вас убезпечить від лиха, – не виходьте на лід, якщо не впевнені у його міцності.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.