У Львові прооперували людей з обмороженими кінцівками

Усі люди зараз у задовільному стані. Проте лікарі просять про допомогу.

Про це для "Еспресо.Захід" розповів завідувач Центру термічної травми 8-ї лікарні Василь Савчин.

На ранок 14 січня у 8-й міській клінічній лікарні є семеро людей, які постраждали від переохолодження та обмороження кінцівок. Шістьом пацієнтам ампутували пальці на руках та ногах, одному з них – ногу.

"Всі люди зараз у задовільному стані, їх прооперували, повидаляли всі обморожені тканини. Рани загоюються. Ми не знаємо, куди подіти пацієнтів потім, бо майже всі бездомні та без будь-яких документів. Можливо хтось знає, де можна їх прихистити, то звертайтеся до нашої лікарні", – каже Василь Савчин.

Додамо, що переохолодження або обмороження – патологічний стан, що розвивається при тривалій дії холоду на весь організм, в результаті чого виникає порушення кровообігу. Загальне переохолодження організму може виникати як при температурах нижче, так і вище нуля.

При обмороженні шкірні покриви бліднуть або синіють, різко знижується чутливість (тактильна та больова), при розтиранні та зігріванні виникає сильний біль у пальцях стоп та рук, з'являється в’ялість, зменшується частота пульсу та знижується артеріальний тиск.

Людину з переохолодженням необхідно перенести в тепло, розігрівати обморожені тканини та транспортувати до лікарні.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.