Для онкохворих діток у Львові уже зібрали понад 28 тис. гривень

Щорічно Українське лікарське товариство проводить лікарську Маланку, яка відбувається у Львові з 1912 року.

"Робити добро просто! Ми зібрали вже понад 28 тис. гривень на потреби онкохворих дітей", – йдеться у повідомленні Українського лікарського товариства у Львові, передає "Еспресо.Захід".

Зазначимо, що лотами у благодійному зборі є новорічні скляні кульки з ручним розписом від художниці Романи Полетко. З цією метою Романа Полетко розмалювала 1️00 ялинкових прикрас, присвячених тематиці боротьби з пандемією коронавірусу, від якої потерпає людство.

"Кошти від продажу, ми скеруємо на придбання мультимедійної дошки у дитячий гральний простір Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру, яку використовуватимуть онкохворі дітки для розваг та навчання", – зазначили у лікарському товаристві.

На ранок 14 січня розпродали майже усі ялинкові прикраси і зібрали понад 28 тис. гривень.

"Це дуже важливо і ми у такий спосіб хочемо привернути увагу до проблеми дитячої онкології. У час пандемії усі акцентують увагу саме на COVID-19, але варто пам’ятати, що інші хвороби нікуди не зникли. Діти – це наше майбутнє. Здоров’я діточок повинно бути найбільшим пріоритетом, адже саме це є запорукою продовження нашої нації", – сказав голова Українського лікарського товариства у Львові Олег Дуда.

Лікарі дякують усім благодійникам. "Нехай ці ялинкові прикраси будуть нагадуванням про 2020 рік, як рік боротьби і сили духу українських лікарів!" – зазначають у товаристві.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал