У Львові виявили перший випадок "свинячого" грипу

Це другий лабораторно підтверджений випадок захворювання на грип. Спочатку його діагностували у мешканця області.

Про це сьогодні, 12 січня, на брифінгу щодо епідситуації повідомляє керівниця Львівського обласного лабораторного центру Наталія Іванченко, передає "Еспресо.Захід".

На Львівщині лабораторно підтвердженими є два випадки грипу. Це грип В, який ще на початку грудня діагностували у жителя області. Другий – випадок А(H1N1) пандемічний у мешканця Львова. Чоловік звернувся в амбулаторно-поліклінічний заклад, його обстежили і виявили так званий "свинячий" грип.

Читайте також: "Цього року вакцинуватися проти грипу актуально як ніколи", – Наталія Іванченко

"Більше випадків вірусологічні лабораторії не виявляли, але наша область належить до числа з дозорним наглядом. Тому 10 людей в тиждень (п’ять зі стаціонару та п’ять з поліклініки) проходять обстеження на грип, але пацієнтів із клінічними бурхливими ознаками хвороби поки немає. Проте симптоми дуже подібні до коронавірусу", – розповідає Наталія Іванченко.

Вона наголошує, що при будь-яких симптомах гострих респіраторних захворювань потрібно звертатися до сімейних лікарів. Медики повинні проводити обстеження і скеровувати у вірусологічну лабораторію.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал