Щоб не заблукати: у "Сколівських Бескидах" встановили GPS-треки

Національний природний парк "Сколівські Бескиди" завершив проект впорядкування мереж із 19 екологічних стежок та туристичних маршрутів для активного туризму.

Про це повідомляє пресслужба Львівської обласної державної адміністрації, передає "Еспресо.Захід". 

Зокрема в парку впорядкували пішохідні та велосипедні доріжки. Загальна протяжність усіх шляхів становить 146 км, кожен тривалістю походу від 1 до 6 годин. На кожному зі шляхів встановлені початкові, проміжні й кінцеві інформаційні стенди, проведено ознакування зі знаками напрямку та орієнтування.

В ЛОДА зазначили, що підрядник визначив GPS-координати початку й закінчення маршрутів, їх було нанесено на топографічну карту.

"Новинкою стали QR-коди, їх можна знайти на інформаційних стендах відповідного маршруту або ж на новому сайті "Сколівських Бескидів" (у рубриці "Відвідувачам", а тоді - "Туристичні шляхи»)", - пояснив директор національного природного парку, що в Карпатах на Львівщині, Василь Приндак. 

Коди можна зчитати смартфоном. Для цього потрібно мати будь-яку програму для роботи з QR. Після сканування мобільний телефон покаже інформацію про маршрут – його довжину, складність, початковий та кінцевий пункти, і що найважливіше, - GPS-трек руху, тобто туристові легше буде орієнтуватися на місцевості, аби не заблукати.

Обласна комісія з питань мережі шляхів активного туризму опрацювала матеріали й картосхеми і присвоїла номери туристичним шляхам, а також узгодила напрямки внутрішніх шляхів парку з чинною мережею.

"Ознакування оновлено в карпатській частині Львівщини і це важливо, бо сюди мешканці всієї України їздять по чисте повітря, чудесні краєвиди і емоційне відновлення. А сьогодні ще й потрібно знати місця для безпечних мандрівок. Більшість шляхів таких стежок у "Сколівських Бескидах" не є дуже довгими, деякі з них розраховані на годину чи дві в поході – і ви біля ріки, водоспаду чи на вершині. Є й складніші шляхи.

Так чи інакше, до проходження будь-якого з них, особливо взимку, варто підготуватися і розрахувати час у мандрівці", – наголосила керівниця управління туризму та курортів обласної державної адміністрації Наталя Табака.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтеся на наш Telegram-канал.