"Ціна на газ українського добування не може перевищувати 4-4,5 тис. грн за 1000 кубів", – Цимбалюк

Це – з усіма податками, коштами в обсязі до 30% на розвиток галузі і вартістю транспортування.

Таку думку озвучив в ефірі програми "Головне" телеканалу "Еспресо"  народний депутат України, член політради ВО "Батьківщина" Михайло Цимбалюк.

"Держава має кілька газовидобувних підприємств. Одне із них – державне. Це – "Укргазвидобування", яке разом із приватними структурами за рік видобуває приблизно 12-13 млрд кубів газу, яких повністю вистачає для комунальної сфери і населення. Уряд ціле літо тішив нас, що у сховища закачали рекордну кількість газу за фіксованою ціною у 3,5 тисячі гривень. То звідки через два місяці за той самий газ, який є в українських сховищах, взялася ціна у 10-12 тисяч?" – дивується нардеп.

За словами Цимбалюка, ціна на газ українського добування не може перевищувати 4-4,5 тис. гривень за 1000 кубометрів.

"Влада вчинила дуже підло, бо саме перед новорічно-різдвяними святами зробила кілька "подарунків" під ялинку. Шмигаль скликав позачергове засідання Кабміну, щоб підняти ціну на електроенергію. Президент створив робочу групу і вони зараз нібито будуть думати, як цю ціну зменшити. Підняли у два рази, а зменшувати будуть на 30%... Мені здається, що це – тільки початок, бо громадяни України ще не отримали платіжки за комунальні послуги, які, як правило, приходять у кінці місяця або на початку наступного. Коли отримають, тоді й справді вся Україна вийде на протести", – зазначив Михайло Цимбалюк.

Усі попередні випуски програми "Головне" можна переглянути тут.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал