Львівщина серед лідерів за економією бюджетних коштів

Завдяки електронній системі закупівель "Prozorro" вдалося заощадити більш ніж 2,5 млрд грн.

За допомогою електронної системи закупівель "Prozorro" замовники зекономили 2 млрд 506 млн грн, у тому числі 2 млрд 271 млн грн за рахунок тендерних процедур та 236,5 млн грн – за рахунок конкурентних допорогових закупівель. Про це повідомляє пресслужба Львівської обласної ради, передає "Еспресо.Захід".

Як інформують у департаменті економічної політики Львівської ОДА, середній показник економії в публічних закупівлях склав 12,4%.

Закупівельний процес у «Prozorro» організували  2423 замовники області, а це понад 186 тисяч процедур. На закупівельний ринок області прийшло понад 23 тисячі учасників, 56% з яких підприємці Львівщини.

Конкуренція в успішно завершених тендерах становила 2,24 пропозиції на торги. У порівнянні з попереднім 2019 роком кількість учасників закупівель у загальному зросла на 68%.

У департаменті зазначили, що за рік закупівельникам вдалося заощадити 2,5 млрд гривень. Так, разом із Київською та Дніпропетровською областями Львівщина увійшла у трійку лідерів по Україні з економії коштів у системі електронних закупівель "Prozorro". Такої економії коштів вдалось досягти в тому числі завдяки превентивному системному моніторингу допорогових закупівель.

Загалом за період існування електронної системи закупівель Львівщина зекономила 8,69 млрд гривень бюджетних коштів.

Зазначимо, Закон України "Про публічні закупівлі" почав діяти у 2016 році. З 1 квітня 2016 року в електронній системі "Prozorro" почали працювати державні та комунальні підприємства, а з 1 серпня – усі розпорядники бюджетних коштів.  

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.