Іспанія у снігу: в Мадриді люди на лижах добираються на роботу

Столицю Іспанії Мадрид через шторм "Філомена" у ніч із 8 на 9 січня накрив найсильніший за останні 40-50 років снігопад.

Про це повідомляє "Громадське", передає "Еспресо.Захід".

У місті не працює громадський транспорт, не вивозять сміття, а мер Мадрида просить не виходити з дому без потреби.

Як пише El Pais, загалом снігопад очікується у 36 іспанських провінціях із 50, зокрема вже постраждали 10 провінцій. Для допомоги населенню залучили військовий підрозділ із реагування на надзвичайні події.

Зранку 9 січня військові розчищали дороги, щоб врятувати водіїв, які застрягли через негоду. Наразі евакуювали 112 автівок, ще сотні машин залишаються заблокованими. Крім того, у різних провінціях на дорогах застрягли тисячі далекобійників.

Аеропорт "Барахас" тимчасово припинив роботу ввечері 8 січня та не працюватиме упродовж 9 січня. Також зупинене морське сполучення, скасовані чи затримані потяги.

Читайте також: Дорога до Різдва: без масок у церкві, але зі снігом під ногами

Попри те, що людей просять залишатися вдома, у соцмережах поширюються безліч фото та відео іспанців, які вийшли на вулиці.

Так, з'явилося відео, як у центрі Мадрида люди грають у сніжки.

Ще двоє людей катаються на санях, що тягнуть собаки.

Також частина людей вважає доцільним виходити на прогулянку відразу на лижах чи сноуборді.

За прогнозами синоптиків, снігопад триватиме на вихідних і після них. У Мадриді очікується, що випаде 20 сантиметрів снігу, а також буде хуртовина.

У неділю, 10 січня, очікується, що погода погіршиться в Каталонії, Країні Басків, Арагоні – там очікуються зливи зі снігом. Крім того, очікується, що у Мадриді до четверга температура повітря знизиться до -12 градусів за Цельсієм.

Якщо температура справді буде такою, це буде рекорд. Поки найхолоднішим днем у Мадриді вважається 16 січня 1945 року – тоді було -10,11 градуса за Цельсієм.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтеся на наш Telegram-канал