Віджети новин і погоди будуть доступні на панелі завдань Windows 10

Агрегатор новин Microsoft News збирає публікації з більш ніж 4500 джерел.

Розробники з Microsoft інтегрували новий віджет в панель завдань Windows 10. Про це повідомляє ресурс "TheVerge".

Йдеться про віджет новин і погоди, завдяки якому користувачі зможуть отримувати актуальну інформацію, не встановлюючи стороннє програмне забезпечення і не запускаючи браузер.

Для віджета використовується агрегатор новин Microsoft News, який збирає публікації з більш ніж 4500 джерел. Також використовується спеціальний алгоритм на основі нейромережі для підбору новин, які відповідають смакам користувача. Контент, зокрема, підбирається на основі матеріалів, які переглядає читач і які позначає схвальним відгуком.

Для нормальної роботи нового віджета знадобиться браузер Edge на базі Chromium. Будь-яке посилання, за яким користувач переходить з віджета, буде автоматично відкриватися у фірмовому оглядачі Microsoft. Розробники говорять про те, що в новому віджеті не буде реклами, а в разі необхідності користувачі зможуть його взагалі відключити.

Нині новий віджет доступний у рамках інсайдерської програми Microsoft. Випробувати його вже можуть користувачі тестових збірок Windows 10 з США, Канади, Великобританії, Австралії та Індії. Передбачається, що в стабільних версіях операційної системи це нововведення з'явиться наприкінці 2021 року.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.