Сьогодні – Різдво за юліанським календарем

Сьогодні, 7 січня, Різдво Христове за юліанським календарем.

Про це передає "Еспресо.Захід".

Цього дня у Вифлеємі, у яслах, з’явився на світ Син Божий. Звістку про народження Божого Сина пастухам принесли ангели. Пізніше прийшли волхви-мудреці зі Сходу, які про появу Месії знали з легенд. Дорогу до міста їм вказала яскрава зірка. За вченням Церкви, народження Ісуса Христа відкрило можливість спасіння душі та вічного життя для кожного християнина.

Усі українські Православні церкви, Українська греко-католицька церква, більшість українських євангельських християн, а також Єрусалимська, Російська, Сербська, Грузинська Православні Церкви зустрічають Різдво Христове в ніч з 6 січня на 7 січня.

Достовірна дата народження Христа невідома. Святе Письмо не вказує ні дня, ні року, коли, саме народився Христос.

Невід’ємним атрибутом святкування Різдва в Україні є колядки, в яких прославляється новонароджений Христос. Колядники ідуть з колядою від хати до хати, сповіщаючи радісну новину – народження Божого Дитяти. У всіх храмах відправляються святкові Різдвяні Літургії. За святковим столом збирається вся родина, вітаючись словами: "Христос Рождається! Славімо його!"

6 січня, у переддень Різдва Христового, християни дотримуються суворого посту. За традицією, піст Святвечора завершується з появою на небі першої вечірньої зорі, після чого у храмах у всьому світі відбуваються урочисті різдвяні богослужіння.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал