Відомі українці записали ролики про перехід сфери послуг на державну мову

З 16 січня уся сфера обслуговування зобов'язана перейти на українську.

Проєкт підтримав лідер гурту KOZAK SYSTEM Іван Леньо, актори Ірма Вітовська-Ванца та Юрій Дяк, актор і режисер Ахтем Сеітаблаєв. Про це повідомив Уповноважений з захисту державної мови Тарас Кремінь, передає "Еспресо.Захід".

"Щиро дякую громадським активістам, представникам спільноти Мова об'єднує та відомим українцям, які долучилися до підтримки 30 статті Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної" і створили інформаційні відеоролики щодо переходу сфери обслуговування на українську мову з 16 січня 2021 року", – написав він.

Відеоролики записали за технічної та інформаційної підтримки Еспресо.TV та компанії "Євромедіа".

Мовний омбудсмен закликав усіх небайдужих поширювати їх у соцмережах та інтернет-ресурсах.

"Сподіваюсь, що завдяки спільним зусиллям, якомога більша кількість українців, які працюють в сфері обслуговування, будуть обізнані зі своїми обов’язками – надавати споживачеві інформацію про товари і послугу українською мовою. А споживачі, у свою чергу, знатимуть, що у супермаркеті чи в інтернет-магазині, у кав'ярні чи ресторані, в банку чи в аптеці, на вокзалі чи АЗС, за замовчуванням обслуговування має відбуватися державною мовою!" – заявив Тарас Кремінь.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.